Министърът на отбраната Красимир Каракачанов има уверения от премиера Бойко Борисов

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов има уверения от премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Първа стъпка към връщането на казармата

Министърът на защитата Красимир Каракачанов има уверения от премиера Бойко Борисов и от Народното събрание, че ще поддържат предлагането за въвеждане на доброволна военна работа. Това съобщи в Смолян министър Красимир Каракачанов. 
Той разясни, че продължава да упорства за връщането на казармата, а въвеждането на доброволна военна работа би било първата стъпка в тази посока. " Няма страна, която стопански да е просперирала и да няма войска ", добави министърът на защитата. " 500 години хранихме непозната войска, стига толкоз ", счита вицепремиерът. 
" Рисковете в света стават от ден на ден и доближават към границите на България ", уточни министър Каракачанов. Според него младежите в България би трябвало да имат военна подготовка. Предложението за първата стъпка към връщането на казармата планува да могат непринудено да служат тези младежи, които желаят да получат сходни познания и умения. Те ще бъдат не кадрови военнослужещи, а доброволни. Прогнозният период е 6-9 месеца според от специалността. Преминалите доброволната работа ще влизат по-късно в запаса. 
По негови данни незаетите места в системата на защитата в народен мащаб са 5500. " За да има страна, да се охранява животът и здравето на хората, териториалната целокупност на България, би трябвало да има войска ", безапелационен е вицепремирът Каракачанов. 
Той предлага да се вкара швейцарската система във връзка с наборната работа. Министърът уточни като образци Швеция, Финландия и Норвeгия, които връщат наборната военна работа. " Заплахите към тях са доста по-малки в сравнение с са заканите към нас, страните от Южна Европа или Балканския район ", добави Каракачанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР